Politika 01.08.2020.

VULIĆ: SPS ne odustaje od smjene Đokića

ČITANJE: 1 minuta

Član Predsjedništva SPS i narodni poslanik Savo Vulić u izjavi za medije poručio je da ova partija u predstojećem periodu očekuje smjenu Petra Đokića sa mjesta ministra rudarstva i energetike Republike Srpske, kao i implementaciju sporazuma po kojem, shodno broju poslanika u NSRS, Socijalističkoj partiji Srpske pripada sedam odsto učešća u vlasti. 

Komentarišući stanje na političkoj sceni i prelaske visokih funkcionera SP u SPS, Vulić je naglasio da SPS nema namjeru da odustane od inicijative za smjenu Đokića.

“Postoji dogovor i očekujem da se držimo dogovora, ukoliko smo partneri i ukoliko ćemo djelovati zajednički u predstojećem periodu. Đokićevu smjenu svakako očekujemo, a po pitanju implementacije sporazuma i preraspodjele pozicija u skladu s brojem poslanika, odluka je na koalicionim partnerima”, rekao je on.

Kao poslanici i učesnici proteklih izbora, navodi Vulić, dali su doprinos rezultatima koalicije i pobjedi zajedničih kandidata, Milorada Dodika i Željke Cvijanović.

“Očekuje nas još jedan izborni proces i naš veliki prioritet je da u ove izbore uđemo punim kapacitetom i da damo još veći doprinos” poručio je Vulić.

(A.M/banjaluka.net)