Politika 25.10.2021.

Vulić: Trivićeva je fenomen po pamćenju i doktor spinovanja

ČITANJE: 2 minute

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je jasno da predstavnici pojedinih ambasada ne pišu tekstove samo za Mirka Šarovića, već da to čine i za PDP-ovce poput Jelene Trivić, ističući da je konstanto blaćenje Milorada Dodika za nju postalo politički afrodizijak.

“Neko ko je rođen 1983. godine imao je svega devet godina 1992, a dejtonske 1995. – 12. Da li se dijete sa 12 godina sjeća ratnih dešavnja i aktera političke scene?
Kako dijete od 12 godina može imati pamćenje, da nakon 26 godina tvrdi da je neko bio `pukovnik šverc-kamiona, general cigareta i nafte`? Kakvo je to pamćenje? Ako je sve to tako i po sjećanju Jelene Trivić, ona je zaista fenomen”, konstatovala je Vulićeva reagujući na optužbe Trivićeve koje je iznijela na lidera SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika.

Vulićeva je podsjetila da više od 300.000 Srba, koji istinski, beskompromisno i u interesu Republike Srpske podržava rad i djelovanje Milorada Dodika, dok pojedinci poput Jelene Trivić na bazi trača i spekulacija pokušavaju javnom mnjenju ogaditi Milorada Dodika.

“Dok to pokušavate, zatražite zvaničan podatak, prijeratni imovinski karton Milorada Dodika, ali i Mladena Ivanića. U imovinskom kartonu Milorada Dodika nema nekretnina po Engleskoj ni prije 1992.godine, a ni danas. Za sve optužbe na račun lidera SNSD-a, vi nemate niti jedan dokaz. Imate samo izmišljenu optužbu”, poručila je Vulićeva Trivićevoj.

Vulićeva je istakla da je “Milorad Dodik je, na veliku žalost Trivićeve, najveći oslonac i garancija srpskom narodu da Srbi nikada neće biti poniženi, da neće ostati bez Republike Srpske koju bi PDP prodao ne danas, već juče i samo je pitanje u kojoj valuti i za koji iznos”.

Ona je dodala da je legitimno boriti se za svoje stavove, imati želju mijenjati svijet oko sebe, ali je sramno bezočno iznositi neutemeljene neistine i blatiti čovjeka samo zato što ga neko doživljava smetnjom na svom putu.

“U momentu kada se obilježava 30 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske poslanik te skupštine ne priča o ovoj najznačajnijoj instituciji, njenoj važnosti u svim bitnim momentima za naš narod, o ulozi u vraćanju nadležnosti Srpskoj, ali, priča se o Dodiku i skreće pažnja sa tema koja se tiču nacionalnog interesa Srba i Republike Srpske”, naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla da je Trivićeva prošla mnogo modula kod različitih fondacija, ali je nisu naučili šta je demokratska borba za vlast, već samo šta je “spin doktor” i njihove tehnike.

(Srna, E.M)