Politika 06.06.2021.

Vulić: Žalosna je sreća Bošnjaka i Komšića zbog izmještanja crkve u Konjević polju

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je žalosna sreća, ushićenost i zadovoljstvo bošnjačkog naroda i navodnog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića povodom izmještanja Srpske pravoslavne crkve u Konjević Polju.

Vulićeva je podsjetila da je, prema raspoloživim podacima, devet džamija izgrađeno na srpskoj zemlji u Federaciji BiH i naglasila da nikad i niko od Srba nije tražio njihovo rušenje, jer Srbi bogomolje poštuju.

“Srbi ne prave razliku, već poštuju svaki vjerski objekat i narod koji ide u bogomolje. Današnja radost povodom skrnavljenja pravoslavne Božije kuće jasno pokazuje da nema budućnosti, suživota i sreće u apsurdnoj zemlji kakva je BiH”, istakla je Vulićeva.

Ona je ocijenila da je još tužnija činjenica likovanje BN televizije koja je sve samo ne srpska, jer joj je samo sjedište u Republici Srpskoj, a sve ostalo je djelo njihovih mentora po Sarajevu i stranim agenturama.

“Poražavajući su izvještaji te probosanske televizije o izmiještanju hrama i očigledno je da u toj medijskoj kući odavno nema ni Boga, ni vjere, a ni čovječnosti i obraza”, naglasila je Vulićeva.

U Konjević Polju kod Bratunca danas je uklonjena Crkva Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja, čime je izvršena presuda Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu protiv BiH.

(Srna, E.M)

Oznake: Sanja Vulić