Region 06.10.2022.

Vulin: Brisel podmuklo uveo paket sankcija Srbiji

ČITANJE: 1 minuta

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da EU, na prijedlog Hrvatske, nije uvela osmi paket sankcija Rusiji, već prvi paket sankcija Srbiji, podmuklo i ćutke.

Reagujući na insistiranje Hrvatske da EU, u okviru novih sankcija Rusiji, stopira uvoz ruske nafte u Srbiju preko Jadranskog naftovoda /Janaf/, Vulin je istakao da će Srbija u bliskoj budućnosti morati da razmisli o izgradnji naftovoda u partnerstvu sa drugim zemljama.

On je naveo da je sada Srbija prisiljena da kupuje skuplju iračku naftu i da tako gubi stotine miliona evra koje je mogla korisnije da upotrijebi, prenijeli su beogradski mediji.

“EU, u kojoj o našoj sudbini odlučuje sve neuspešnija, a sve pakosnija Hrvatska, jeste mesto naših budućih poniženja i stradanja i zato je bolje biti i vojno i politički neutralna zemlja, nego član kluba u kome će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon i pravilo”, rekao je Vulin.

Vulin je istakao da je bolje biti i vojno i politički neutralna zemlja, nego član kluba u kome će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon i pravilo, te dodao da je EU još jednom dokazala da je klub zemalja koje su imale divizije pod Staljingradom i da je jedina dosljednost u njenoj politici osveta slobodnim narodima.

(Srna)