Politika 30.11.2015.

Vulin: Cilj napada na Vučića: Promjena vlasti bez izbora

ČITANJE: 1 minuta
vulin
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da posljednji događaji u Srbiji, uključujući medijske napade na Vladu i premijera Aleksandra Vučića, predstavljaju pokušaj da bez izbora dođe do promjene vlasti ili bar do njenog slabljenja, ali da će se država oduprijeti takvim dešavanjima.

– Fabrikovanje afera koje možete da puštate u etar i da terate ljude da se stalno pravdaju i objašnjavaju da oni nešto nisu, a da vi ne morate da dokazujete ništa, pa ni to što ste rekli u novinama, stvara atmosferu da su svi nosioci državnih funkcija, a na prvom mestu predsednik Vlade, nedostojni svojih funkcija i da treba da budu zamenjeni, da odu- rekao je Vulin novinarima u Šidu.

Prema njegovim riječima, cilj je da sve njih zamijene oni za koje se nikada nije glasalo i oni koji “proizvode afere koje ne moraju da dokazuju”.

Vulin je istakao da je politička stabilnost jedna od najvažnijih odrednica i karakteristika Srbije danas, prenose beogradski mediji.

– Za razliku od većine zemalja u okruženju, mi se pokazujemo kao zemlja koja je u stanju da se nosi sa svim izazovima, od ekonomskih, preko spoljno-političkih, sve do migrantske krize- rekao je Vulin.

On je dodao da to ne bi bilo moguće bez političke stabilnosti i “bez vodećeg čovjeka u Srbiji – Aleksandra Vučića, koji tu stabilnost predstavlja, simbolizuje i omogućava”.

(Agencije)