Politika 24.12.2015.

Vulin: Hag je pokazao da ne poštuje sopstvena pravila

ČITANJE: 1 minuta
vulin
Haški tribunal je u slučaju bivšeg šefa Službe državne bezbjednosti Srbije Jovice Stanišića i njegovog pomoćnika Franka Simatovića pokazao da ne poštuje sopstvena pravila i da ih mijenja tokom suđenja, pa čak i nakon završetka, ocijenio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je rekao da njihovim privremenim puštanjem na slobodu do ponovnog suđenja Haški tribunal nije pokazao da je bolja institucija, ali da mu je svakako drago što se vraćaju u Srbiju.

– Nije ni trebalo da se vraćaju u Haški tribunal, ali drago mi je što će moći da budu sa svojim porodicama i što će biti na slobodi, pa da se brane i od ovog nametnutog postupka- rekao je Vulin.

On je dodao da žali što je bilo ko u Haškom tribunalu, ali da mu je drago zbog Simatovića, Stanišića, Vojislava Šešelja i svakog Srbina koji je u Srbiji, a nije u Tribunalu.

Vulin je naglasio da još ne može da razumije da se mijenjaju pravila nakon što se okonča sudski postupak, ali i da mu je ljudski i iskreno drago što će se Simatović i Stanišić vratiti kući.

(Agencije)