Biznis 21.01.2022.

X express brza pošta: Nova godina, novi ciljevi!

ČITANJE: 3 minute

Za kompaniju „X express“ brza pošta, prethodna 2021. godina bila je posebno značajna jer je obilježen prvi jubilej – 5 godina postojanja.

U godini kada se društvo na globalnom nivou, kao i kompletan privredni sektor suočava sa novim izazovima,  “X express” kontinuirano je nastojao da unaprijedi sistem poslovanja i održi kvalitet usluga, a sve u cilju brže i efikasnije dostave pošiljki korisnicima širom Bosne i Hercegovine.

Način na koji je “X express” postao jedna od prepoznatljivih kompanija u oblasti brze pošte na našem tržištu i po čemu su se istakli u poslovanju je modernizacija sistema rada, praćenje trendova i razvoj logističke podrške, kao i brzi odgovor na upite zainteresovanih korisnika.

Međutim, kako navode iz kompanije, nakon pet godina rada, izdvojili bi nekoliko elemenata na koje su kroz strateško planiranje stavili fokus i odredili ih kao ključne za razvoj biznisa:

  •     Jačanje timskog duha i kapaciteta

Sve aktivnosti koje su realizovane, kvalitet dostave, logistička podrška i jaka infrastruktura, ne bi bili mogući bez timskog rada i uzajamne podrške. Predanim radom zaposlenih i ulaganjem u nova znanja i vještine, uspjeli su da postanu tim koji pomjera granice i budu na usluzi klijentima i partnerima u značajnim poslovnim segmentima.

  • Širenje voznog parka

U godini iza nas, “X express” je, takođe, proširio svoj vozni park koji sada broji preko 400 dostavnih vozila. Od kamiona, preko kombija i malih dostavnih automobila koji su strateški raspoređeni u 16 distributivnih centara, širenje kapaciteta je neophodno kako bi se odgovorilo na zahtjeve klijenata.

  • Otvaranje distributivnih centara

Uprkos izazovima, ova kompanija je prošle godine zbog rasta broja pošiljki i obima posla, preselila određene distributivne centre u veće objekte i otvorila nove, te ih sada broji 16. U ovoj godini, postavili su novi cilj –  unapređenje rada distributivnih centara i povećanje njihove vidljivosti kako bi bili što bliži svojim korisnicima i pružili im najbolju moguću uslugu. Takođe, među strateškim ciljevima svakako se našlo i povećanje broja distributivnih centara.

  • Briga o korisnicima

U godini iza nas, “X express” je prepoznat kao lojalan i pouzdan partner za dostavu različitih pošiljki, u zavisnosti od potreba korisnika. Mogu se pohvaliti sa preko 12 hiljada zadovoljnih korisnika koji sve neophodne informacije mogu dobiti od ljubaznog osoblja, bilo da se radi o prodajnim predstavnicima ili operatera u kontakt centru. Svojim korisnicima, “X express” je na usluzi i putem info broja 1380, zvaničnih profila na društvenim mrežama, kao i na web adresi x-express.ba.

  • Društveno-odgovorno poslovanje

Slijedeći misiju i viziju, od trenutka osnivanja, kompanija “X express” bila je okrenuta društvenoj odgovornosti. S tim u vezi, u protekloj godini pokrenli su i realizovali niz akcija koje su za cilj imale unapređenje uslova života u našem društvu, kao i pomoć pojedincima. Kao i do sada, u 2022. godini nastaviće da kroz različite projekte i akcije podržavaju sport, kulturu,  znanje, mlade ljude i ulažu u bolju budućnost svih nas.

Za „X express“ brzu poštu, ulaganje u ljude i infrastrukturu znači ulaganje u budućnost. Istovremeno, osluškujući potrebe korisnika i tržišta, a uz nove strategije za primjenu tehnoloških inovacija, izdvojili su se na tržištu BiH kao pouzdan poslovni partner.

„Kontinuirano obrazovanje i usavršavanje, praćenje trendova i razvoj novih sistema poslovanja najbolja su investicija u budućnost. Na taj način, iz godine u godinu jačamo kao kompanija i kao društvo u cjelini. Drago nam je da smo prepoznati kao kvalitetna, brzorastuća kompanija koja ima jasnu viziju – biti siguran i pouzdan partner u isporuci pošiljaka“, navode iz ove kompanije.

(A.M.)