Vijesti 12.01.2016.

Za 5 mjeseci nova saobraćajnica sanirana 6 puta

ČITANJE: 2 minute
saobracajnica
Novoizgrađeni put u Priječanima, star svega pet mjeseci, juče je saniran po šesti put, jer je u toku noći došlo do potonuća jednog dijela asfalta i stvaranja ogromne rupe.

Zbog ove popravke saobraćaj se odvijao otežano.

Mještani su razočarani. Kažu da je njihova radost zbog novog asfaltnog puta, koji je pušten u funkciju u 12. avgusta, kratko trajala jer su oštećenja česta.

-Isti ovaj dio saobraćajnice posljednji put je saniran u decembru, a to dovoljno govori o kvalitetu izvedenih radova. Pa skoro je ‘zakrpan’ i opet je tu asfalt propao. Rupa je duboka 15 centimetara. Put smo godinama čekali i eto šta smo dočekali. Oni koji su trebali nisu korektno uradili posao, već su samo otaljali i uzeli pare- rekla je mještanka Priječana Milijana Bajić.

I predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić kaže da je novoizgrađena saobraćajnica, duga 535 metara, loše urađena.

-U avgustu je otvorena, a za pet mjeseci saobraćajnica je sanirana šest puta. To dovodi u pitanje kvalitet radova. Posljednje oštećenje je bilo na istom dijelu puta u decembru, a u oktobru i novembru su rađene sanacije na još tri lokacije- rekao je Tojagić.

I u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove su nezadovoljni stanjem novog puta za Priječane.

-Normalno da nije u redu što se na saobraćajnici često javljaju oštećenja. Čim vremenske prilike dozvole, tražićemo od izvođača radova da se utvrde uzroci oštećenja, kao i da ih u potpunosti otkloni, naravno, na njihov teret- kazali su u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove.

Direktor firme “Inženjering DVD”, koja je gradila ovaj put, Dragan Babić kaže za Glas Srpske da je do oštećenja došlo zbog nedovoljno nabijenog nasipa oko šahta, oko kojeg je asfalt i propao.

-Na tom mjestu je dubina oborinske kanalizacije bila pet metara, a nasip i tampon oko šahta slabo nabijen, pa je usljed snijega i vode došlo do oštećenja. Dogovorio sam sa gradom da preuzmemo troškove sanacije, a na proljeće, kada se steknu uslovi, presvući ćemo sve asfaltom. Za sada ćemo sanirati oštećenja- rekao je Babić i dodao da nisu tačne spekulacije da je pri gradnji ovog puta urađen tanji sloj asfalta od predviđenog.

Alternativni pravac

Put kroz Priječane je alternativni putni pravac iz Banjaluke prema Prnjavoru, a Vlada RS ga je proglasila putem od opšteg interesa za Srpsku.

Dug je 5.270 metara, od čega je 3.540 na području mjesne zajednice Priječani.

Izgradnja trase novog asfaltiranog puta od 535 metara u naselju Priječani trajala je tri mjeseca, a grad je koštala 542.000 KM.

(NN)