Vijesti 27.07.2016.

Za 500 metara asfalta prikupili 710 potpisa

ČITANJE: 2 minute

Mještani Ulice vojvode Prijezde iz naselja Lazarevo uputili su građansku inicijativu sa 710 potpisa Skupštini grada, tražeći da se asfaltira dio trotoara dužine 500 metara.

Ulica vojvode Prijezde dužine je 1,5 km, od čega 500 m nije asfaltirano iako su ivičnjaci postavljeni.

U ovom dijelu su 274 domaćinstva, u kojima živi veliki broj djece predškolskog i školskog uzrasta, koji su prilikom odlaska i dolaska u školu izloženi stalnom riziku, kažu mještani. Mještanima je otežano pješačenje i iz razloga što su trotoari zapušteni i zarasli u trnje, prekriveni kamenjem ili izrovani.

Vladimir Kremenović, mještanin ove ulice i osoba s invaliditetom, jedan je od potpisnika ove inicijative, koji se nada da će trotoar u njegovoj ulici biti asfaltiran, da bi se mogao što bezbjednije kretati.

“Nadamo se da ćemo dobiti asfalt na trotoaru, kako ne bismo stalno morali ići saobraćajnicom i tako rizikovati život jer može doći do udesa. Nadamo se da će nadležni imati sluha za naš zahtjev”, rekli su mještani, navodeći da se zbog blizine rijeke Vrbas i eko-centra “Lendrin mlin” ovim dijelom ulice kreće veliki broj šetača i rekreativaca. U inicijativi su napomenuli da je ovaj dio Ulice vojvode Prijezde bio u potpunosti pod vodom tokom majskih poplava 2014. godine, što je dodatno doprinijelo devastiranju neasfaltiranog trotoara.

“Do danas u ovaj dio ulice, što se tiče infrastrukture, nisu uložena sredstva za oporavak od posljedica poplava. Od pomoći Fonda solidarnosti RS, grada, UNDP-a i ličnih sredstava građana obnovljeni su stambeni objekti, ali ne i gradska infrastruktura”, navedeno je u inicijativi.

Obrenko Slavnić, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo 1, kazao je kako je upoznat s ovom inicijativom, te da je podržava, ali je naglasio kako su oni za ovu godinu kao prioritet postavili obnovu komunalne infrastrukture.

“Prema dosadašnjoj saradnji sa Gradskom upravom često smo nailazili na problem nedostatka sredstava, ali bi volio da se ovaj projekat uspije realizovati”, istakao je Slavnić. Kako saznajemo, inicijativa mještana ove ulice stigla je do Skupštine grada, a o njenoj sudbini znaće se u narednom periodu.

(mojabanjaluka.info)