Vijesti 31.03.2017.

Za aprilske nagrade predloženo 48 kandidata

ČITANJE: 1 minuta

Na javni poziv za dodjelu nagrada povodom Dana grada stiglo je 57 prijava, kojima je predloženo ukupno 48 kandidata, koji su potencijalni dobitnici gradskih priznanja.

Potvrdio je ovo sekretar Skupštine grada Igor Šukalo i dodao da je za jednog kandidata stiglo više prijava.

– Za dodjelu najvišeg gradskog priznanja “Ključ grada” sa poveljom “Počasni građanin Banjaluke” predloženo je šest kandidata, za “Zlatni grb” 11, Plaketu grada 25 i Nagradu mladima šest kandidata, naveo je Šukalo.

Dodao je da se broj prijava nije znatno mijenjao u odnosu na prošlu godinu, te da ih je najviše pristiglo pred samo zatvaranje javnog poziva.

– Jedan od prijedloga je dostavio i skupštinski Kolegijum i to za nagrade “Grb” i “Ključ grada”. Više će biti poznato 3. aprila kada će se sastati članovi Komisije za izbor i imenovanje, nagrade i priznanja. Oni će formirati prijedlog odluke koji će se naći na skupštinskom zasjedanju 5. aprila. Članovi Komisije će sve materijale i prijedloge u skladu sa Poslovnikom dobiti na uvid najmanje tri dana prije početka zasjedanja, kazao je Šukalo.

“Ključ” je posljednji put dobio Novak Đoković 2015. godine. Ovu prestižnu nagradu ranije su dobijali Aleksandar Bocan-Harčenko (2014), Arie Livne (2012), Nebojša Radmanović (2009) i Milorad Dodik (2008). Priznanje 2010, 2011, 2013, kao ni prošle godine nije dobio niko.

(glassrpske.com)

Oznake: Milorad Dodik