Vijesti 14.02.2017.

Za Centralni spomenik palim borcima izdvojili 200.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Uprava grada Banjaluka iz budžeta za ovu godinu izdvojila je 200.000 KM za izgradnju Centralnog spomen obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata sa područja grada.

U toku je sprovođenje koordiniranih aktivnosti u vezi sa izborom lokacije, te idejnog rješenja, kao i pribavljanje izvedbene dokumentacije za izgradnju Centralnog spomen obilježja, rečeno je Srni u Upravi grada.

Boračka organizacija Banjaluke dobila je saglasnost Skupštine grada za izgradnju spomen obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata sa područja mjesnih zajednica Dragočaj, Lauš, Zalužani, Starčevica i Bistrica, za šta je iz budžeta grada u oktobru prošle godine uplaćeno 86.224 KM.

“Rješenjem o dodjeli sredstava, Boračka organizacija Banjaluke obavezana je da dodijeljena sredstva budu namjenski utrošena, da se prilikom izbora izvođača radova poštuju propisi koji regulišu postupke javnih nabavki i da se blagovremeno dostavljaju izvještaji o namjenskom utrošku sredstava sa relevantnom dokumentacijom”, kažu u gradskoj Upravi.

Predsjednik Boračke organizacije Banjaluka Goran Rogić izjavio je Srni da su određene aktivnosti na izgradnji spomenika u pet banjalučkih naselja već počele kada je riječ o pripremi prostora i potrebne dokumetacije.

“U naselju Bistrica radovi su već počeli, dok je na Laušu sve spremno za izgradnju, jer je izabrano idejno rješenje, kao i izvođač radova”, rekao je Rogić.

On je napomenuo da se za izgradnju spomenika čeka početak građevinske sezone, jer je bilo nemoguće bilo šta raditi na kraju prošle godine, kada su sredstva bila uplaćena, zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

(srna)