Sport 03.03.2017.

Za Dan grada Banjaluka – turnir u mini rukometu

ČITANJE: 1 minuta

Prvi međunarodni turnir u mini rukometu “Banjaluka kup 2017” biće održan 22. aprila na Dan grada u sportskoj dvorani “Borik”. Na prvoj sjednici organizacionog odbora za održavanje prvog međunarodnog turnira u mini rukometu “Banjaluka kup 2017”, odlučeno je da će se igrati u tri uzrasne kategorije, i to: 2006, 2007. i 2008. godište.

Na takmičenju se očekuje učešće oko 20 ekipa sa više od 200 učesnika iz zemlje i okruženja (Srbija, Slovenija, Hrvatska…).

Organizator turnira je Škola rukometa “BL” Banjaluka, koja je prva sportska organizacija na našim prostorima usmjerena na mini rukomet, kao sportsku disciplinu prilagođenu djeci uzrasta od 6-11 godina života.

“Škola je za četiri godine postojanja uspjela da ostvari veliko interesovanje djece, te trenutno broji preko 140 članova i svoj trenažni proces održava u šest osnovnih škola sa područja Banjluke. S obzirom na pokazano interesovanje i položaj koji rukomet uživa u našem gradu, turnir će se organizovati u sklopu obilježavanja Dana grada, te će isti biti prva manifestacija ovog tipa u našoj regiji s namjerom da poprimi tradicionalni karakter”, navedeno je u saopštenju.

Na samoj sjednici su imenovani članovi organizacionog odbora: Draško Budiša, Boris Srdić, Jelena Popović, Rade Mićević, Dušan Zec, Marinko Malbašić, Radislav Gojković i Štrbac Marinko, a ulogu predsjednika preuzeo je jedan od osnivača Škole rukometa “BL” Banjaluka Boris Srdić.

(Mondo.ba)