Magazin 03.09.2015.

Za djevojke: Pet vrsta orgazma i kako da ih postignete

ČITANJE: 3 minute
Orgasm-couple-580_90045a

– Postoje dvije glavne vrste orgazma kod žena. Jedan se postiže stimulacijom klitorisa, a drugi je vaginalni i njega mnoge žene ne mogu da dožive. Najveći problem sa orgazmom kod žena je u tome što ne mogu da se opuste. Kada bi to naučile, mnogo lakše bi dolazile do vrhunca. Takođe treba zapamtiti da svaki dio tijela može da bude više nego uzbudljiv – kaže seksolog dr Sava Bojović za 24sata.rs.

1. Klitorisni orgazam

Sa ovim tipom vrhunca ste vjerovatno već svi upoznati. Žene ga više vole jer se lakše postiže nego vaginalni, a muškarci ga baš i ne vole jer im je često teško da lociraju klitoris. Do ovakvog vida vrhunca dolazi se stimulacijom klitorisa.

Najbolji način da češće uživate u ovakvom vidu orgazma jeste da se malo sami zabavljate. Dovoljan vam je jedan prst, malo vremena i bujna mašta. Ako imate problem sa lociranjem klitorisa, ovo će vam pomoći – nalazi se pri vrhu, tamo gdje se spajaju usnice s prednje strane.

2. Vaginalni orgazam

Čuli ste vjerovatno za čuvenu G-tačku. E pa, stimulacijom tog famoznog mjesta unutar vagine dolazi se do vaginalnog orgazma, ali nažalost ne mogu sve žene da ga dožive. Da li, kao što kaže naš seksolog, zbog toga što ne mogu da se opuste ili jednostavno ne pogađaju tu tačku, tek ima žena koje nikad u životu nisu svršile na ovaj način. Intenzivniji je i traje duže od klitorisnog.

Ali, ako nikad niste doživjeli ovakav orgazam, ne znači da ne možete to i da uradite! Naš savjet je da sami ispitujete svoje tijelo. Naučnici kažu da se G-tačka nalazi na prednjem vaginalnom zidu, pa uposlite prste i maštu i otkrijte mjesto koje vas dovodi do ludila. Kasnije samo sve to objasnite partneru ili ga jednostavno navedite.

3. Kombinovani orgazam

E, ovo je prava nagrada. Riječ je o duplom orgazmu, kada doživite vrhunac i stimulacijom klitorisa i vaginalnim putem – u isto vrijeme. Ovakvi vrhunci traju od minut do nevjerovatnih 15 minuta, sudeći po naučnicima. Završavaju se “džinovskim” orgazmom (da, medicinske knjige zapravo koriste taj izraz) tako da znate da je baš fenomenalan.

Postizanje duplog užitka nije nemoguće, ali zahtijeva i dupli trud. Morate istovremeno da stimulišete klitoris i da upražnjavate vaginalni seks, a najbolja poza za ovo je misionarska jer se prirodno tokom seksa stimuliše i klića.

4. Orgazam mislima

Riječ je o vrhuncu koji ima sasvim drugačiji doživljaj (kreće od glave, a ne od polnog organa) i može da se postigne stimulacijom bilo kog dijela tijela. Bukvalno, bilo kog – samo ne polnih organa.

5. Orgazam od vježbanja

Veoma rijetka pojava koja, tvrde svjestki stručnjaci, može da se postigne ako znate kada, kako i koliko treba da vježbate. Dr Debi Herbenik, koja je napisala čitavu knjigu o ovoj vrsti orgazma (koji se zove “korgazam”) kaže da je potrebno uložiti mnogo napora kako bi se postigao, ali da je osjećaj fenomenalan.

Posebno se koncentrišite na vježbe koje aktiviraju mišiće donjeg stomaka. Ali, par trbušnjaka neće biti ni izbliza dovoljno – da biste ovo doživjeli, morate da vježbate dok bukvalno ne krenu da vas bole svi mišići.

(24sata.rs)