Vijesti 03.07.2016.

Za dlaku izbjegnuta tragedija: Pasatom umalo sletio u Vrbas

ČITANJE: 2 minute

Vozač pasata umalo je jutros sletio u rijeku Vrbas na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, a koji je zbog učestalih tragedija poznat i kao “put smrti”.

Nezgoda se, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, dogodila oko šest časova, i okončana je, na svu sreću, samo sa materijalnom štetom. Očevici kažu da se vozilo kretalo u pravcu Banjaluke, te da je vozač, koji je bio sam u pasatu, u krivini izgubio kontrolu nad automobilom, te udario u zaštitnu ogradu, koja je spriječila slijetanje u rijeku.

“Vozač iz Srpca kaže da se vraćao iz Trebinja i da je cijelu noć vozio. Ističe da se pridržavao saobraćajnih propisa ali da je ‘auto kao na ledu sletjelo sa kolovoza'”, navodi Stanislav Jakica iz Mrkonjić Grada.

Podsjetimo, “Nezavisne” su do sada objavile seriju tekstova o opasnostima koje vrebaju na putu Banjaluka – Jajce, gdje se od 1. januara 2013. do 1. maja ove godine dogodilo čak 328 saobraćanih nezgoda, u kojima je poginulo 17, a povrijeđeno više od 170 osoba. Nikola Rožić, vozač autobusa iz Mrkonjić Grada, koji ovom dionicom vozi gotovo svakodnevno, rekao nam je ranije da su desetine oštrih krivina, učestali odroni, često klizav kolovoz, te niz lokacija bez zaštitne ograde, samo neke od opasnosti s kojim se na ovom putu susreću učesnici u saobraćaju.

Nakon toga, “Nezavisnim” je prije nekoliko dana potvrđeno da je Republička saobraćajna inspekcija naredila da na dionici puta Crna Rijeka – Banjaluka budu otklonjena sva opasna mjesta, odnosno lokacije na kojima godinama ginu vozači i putnici.

Jutrošnja nezgoda, ali i nekoliko jezivih tragedija koje su zabilježene od početka ove godine, dokaz su da je neophodno hitno iznalaženje rješenja kako ne bi došlo do nove tragedije na ovom putnom pravcu, kojim dnevno prođe više hiljada vozila.

(Nezavisne)