Vijesti 27.03.2023.

Za dva dana sankcionisana 172 vozača zbog alkoholisanosti

ČITANJE: 1 minuta

Policija je tokom proteklog vikenda na putevima u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka izdala 172 prekršajna naloga vozačima koji su zbog utvrđene nedozvoljene količine alkohola u organizmu isključeni iz saobraćaja.

Iz Policijske uprave je saopšteno da su tokom regionalne akcije kontrolisana 3.842 učesnika u saobraćaju i izvršeno je alkotestiranje 3.838 vozača radi poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, 96 ih je sankcionisano zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 promila, 50 vozača od 0,81 do 1,50 promila, a 17 vozača sa više od 1,5 promila je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su četiri vozača mlađa od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva, dok je pet lica odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola.

Iz Policijske uprave Banjaluka navode da su evidentirana 23 ostala prekršaja.

Policijska uprava Banjaluka apeluje da svi učesnici u saobraćaju poštuju zakonske odredbe, a posebno vozači motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i ostale učesnike u saobraćaju.

(Srna)