Vijesti 22.06.2016.

Za dvije godine autoput od Banjaluke do Prijedora?!

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je sinoć da bi u naredne dvije godine mogao da bude izgrađen autoput Banjaluka – Prijedor.

“Sve će imati svoju dinamiku, ali ono što bi mogli da imamo u naredne dvije godine je izgrađen autoput do Prijedora”, rekao je Dodik.

Govoreći o dovođenju kineske valute juan u ravnopravan tretman u BiH, predsjednik Srpske rekao je za ATV da je kineska valuta u takozvanoj “korpi valuta” Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), što govori da o valutnom tretmanu juana u BiH ne bi trebalo da bude problema.

“To je važno jer bi sa kineskim vlastima mogli direktno da dogovaramo finansiranje mnogih projekata u njihovoj valuti i ne bi imali problem u vezi sa preračunavanje, i svim drugim što poskupljuje stvari”, naveo je Dodik.

On je dodao da nije zaboravljen ruski kredit i da Rusija tvrde “da to nije izgubljeno”. “Ali, imajući u vidu da je Rusija pod sankcijama, morala je da sve to premjesti, ali ne odustaju da u datom trenutku to pitanje ponovo aktueliziju”, naglasio je Dodik.

Razmotren prijedlog plana parcelacije za autoput Banjaluka-Doboj

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je prijedlog odluke o usvajanju Prijedloga plana parcelacije za autoput Banjaluka–Doboj po skraćenom postupku.

Plan se izlaže na stalni javni uvid u jedinicama lokalne samouprave gradu Doboju, te u opštinama Laktaši, Prnjavor, Derventa i Stanari, navodi se u obrazloženju prijedloga ove odluke.

Tekstualni i grafički dio plana u analognom i digitalnom obliku nalazi se u prilogu ove odluke i čini njen sastavni dio, navodi se u ovom dokumentu.

Poslanik SNSD-a Igor Žunić rekao je da je ovom odlukom predviđeno da će opština Derventa imati prilaz izlaznoj petlji prema Stanarima.

Poslanik SDS-a Miladin Stanić rekao je da će klub poslanika SDS-a podržati prijedlog ovog plana, jer je on neophodan kako bi se završila izgradnja ove dionice autoputa.

(Agencije)