Vijesti 22.08.2018.

ZA FAVORITE I DO 10 000 EVRA Padaju opklade za koridu na Kočićevom zboru

ČITANJE: 2 minute

Mada nadmetanje bikova bodača na Kočićevom zboru u Stričićima počinje tek za tri dana, glavni favoriti su se već okupili na zborištu, a padaju i prve opklade na neformalnoj kladionici.

Kafane na Manjači su već danima pune, jaganjci na ražnjevima se okreću naveliko, a obrće se i prilična količina maraka i evra.

Tako su braća Drinić iz Vilusa na Manjači iskeširali 10.000 evra za svog favorita, bika Medu, kojim žele da pobjede u teškoj kategoriji i domognu se glavne nagrade Jablan.

Para nije žalio ni Anto Budimir Ćani iz Posušja, koji je lani bio glavna atrakcija na Kočićevom zboru, ali se njegov bik Alkar 2017. nije domogao titule.

Ove godine Ćani dolazi sa novim favoritom, teškašem Zekonjom, kojeg je kupio za 6.000 evra.

Kako kaže Dušan Savanović Savan, dugogodišnji organizator koride, ili kako je u narodu zovu “bodljavine bikova”, ove godine će se, između ostalih, na bukalištu boriti i bikovi Dragana Andrića, zvanog Figura iz Semberije, braće Tubić iz Liskovca kod Mrkonjić Grada, te njihovog zemljaka, Stipe Bilandžije, jednog od najpoznatijih uzgajivača bikova bodača u RS.

– Dolaze i prošlogodišnji pobjednici, Aco Stančević, te Hapa i Ramiz, čiji će bikovi braniti titule u teškoj i srednjoj kategoriji – kaže Savanović.

Za titulu Jablan boriće se i bik Mesne industrije Bajra iz Travnika, a šaljivdžije na Manjači već komentarišu da će ovaj bik, ako ne pobjedi, ekspresno završiti u travničkim ćevapima.

Jovo Vođević Duman sa Manjače, koji već decenijama živi u gradu Velsu u Austriji, i ove godine će se boriti za titulu i slavu u svom zavičaju i to opet sa dva bika.

Jednog je već doveo, ali da bi pojačao borbenu gotovost spreman je da odriješi kesu i kupi još jednog teškaša.

(Srpskainfo)