Vijesti 18.02.2016.

Za Gatarićem tragaju prijatelji i rodbina

ČITANJE: 2 minute
gataric
Kiša, magla i nepristupačan teren  nisu bile prepreka da se organizovano krene u potragu za nestalim Banjalučaninom Velimirom Gatarićem. Zabrinuti prijatelji i rodbina, članovi GSS i policija bili su na terenu kako bi pronašli bilo kakav trag koji bi ih odveo do Velimira.

-Ja bih želio da obavjestim javnost da je u toku akcija koju provodi CJB Banjaluka u koordinaciji sa drugim organizacionim jedinicama  MUP-a RS na pronalasku nestalog lica Gatarić Velimira koja se provodi na području grada Banjaluke, na lokaciji mjesta Ponir za koju postoje informacije da bi se lice moglo nalaziti- izjavio je Miroslav Delić, zamjenik načelnika CJB Banjaluka.

Zborno mjesto svih ekipa bilo je banjalučko naselje Ponir, nedaleko od Tuzlanske ulice u kojoj je nestali Velimir Gatarić posljednji put viđen u utorak. Sa tog mjesta   krenulo se u češljanje strmog, šumskog terena.

Jutros od sedam sati trajala je potraga za nestalim Velimirom Gatarićem. Prvi  u potragu su krenuli rodbina i prijatelji, uskoro su im se pridružili članovi Specijalne jedinice MUP RS, kao i Jedinice za podršku, a zatim i članovi  GSS.

Rodbina i članovi GSS i juče su pregledali dio terena na Poniru i prema Debeljacima. Bez uspjeha, ali ne gube nadu i ne predaju se.

Ekipa Gorske službe spasavanja i večeras  će se vratiti na teren.

-Sad idemo da pravimo taj plan, da vidimo gdje su ovi što su danas hodali. Da vidimo šta su prošli, kuda, onda ćemo shodno tim informacijama  da idemo dalje. Uglavnom što se nas tiče, mi se držimo ovih neurbanih  područja- rekao je   Jasminko Jovanović, vođa potrage u Gorskoj sluzbi spasavanja.

Oko pet sati, sve ekipe koje su danas učestvovale u potrazi  vratile su se na zborno mjesto u Ponir. Mrak i magla spriječili su nastavak potrage. Sutra kreću ispočetka. Nadaju se da će pronaći Velimira.

(ATV)