Vijesti 27.03.2017.

Za igralište u Boriku 60.000 KM

ČITANJE: 2 minute

Do Dana grada trebalo bi da bude izgrađeno i novo igralište na postojećoj lokaciji u Bulevaru Živojina Mišića kod Osnovne škole “Branko Ćopić” u naselju Borik, na mjestu gdje je jedno vrijeme bila planirana izgradnja crkve.

Igralište će donirati Mikrokreditno društvo „Mikrofin“, sa čijim predstavnicima je gradonačelnik Igor Radojičić danas potpisao ugovor o donaciji.

-Na ovoj lokaciji i građani su tražili da to bude površina namijenjena djeci i za zabavne sadržaje, što je svojevremeno i prihvaćeno u Skupštini Grada. I sada ćemo na toj lokaciji sa partnerom „Mikrofinom“ dobiti novo uređeno igralište, naglasio je gradonačelnik Radojičić.

Prema njegovim riječima, cilj je da i ovo igralište bude završeno do Dana grada.

– Sa našim projektnim timom nastavljamo u ovoj i u idućim sedmicama da dogovaramo sa drugim potencijalnim donatorima tipske ugovore i druge lokacije. U svakom slučaju, riječ je o obećavajućem poslu koji nas veoma raduje i u krajnjoj liniji našim sugrađanima, prije svega djeci i njihovim roditeljima, treba da donese veliku korist, kazao je Radojičić.

Direktor „Mikrofina“, Mladen Bosnić kazao je da ih posebno raduje što u saradnji sa Gradom, a u godini kada obilježavaju 20 godina rada, mogu najmlađim sugrađanima donirati moderno igralište.

– Ovom projektu pristupili smo veoma ozbiljno i izdvojili 60.000 KM. Igralište će biti savremeno, funkcionalno i u skladu sa svim standardima. U ovoj godini, planiramo ukupno u pet gradova donirati dječija igrališta, istakao je Bosnić.

Poziv i drugim kompanijama

U ovoj velikoj akciji, koju je gradonačelnik Radojičić pokrenuo sa društveno odgovornim kompanijama – planirano je da se u ovoj godini izgradi ili obnovi više igrališta na cijelom području grada. Poziv za učešće je i dalje otvoren za sve druge društveno odgovorne kompanije.