Sport 11.02.2016.

Za istoriju: Srbija i Rusija igraju za finale

ČITANJE: 1 minuta
futsal
Futsal reprezentacija Srbije igra od 18.30h u Areni Beograd polufinalni duel na šampionatu Evrope.

Srbija je samim plasmanom u polufinale ostvarila najveći uspjeh u svojoj istoriji, pa bi eventualni plasman u finale i osvojena medalja bio pravi podvig.

Futsaler Srbije Slobodan Janjić rekao je da je vrijeme da njegova ekipa naplati Rusiji “neke stare dugove” u predstojećem polufinalu Evropskog prvenstva.

-Prethodna dva duela su se provukli protiv nas i mislim da je došlo vrijeme za naplatu nekih starih dugova. Vjerujem da ćemo pobijediti i ući u finale- rekao je Janjić.

Selektor futsal reprezentacije Rusije Sergej Skorovič rekao je da se raduje predstojećem polufinalu Evropskog prvenstva sa Srbijom.

-Ruski i srpski narod imaju veoma dobre međusobne odnose i veoma smo ponosni što ćemo se sastati sa Srbijom u polufinalu Evropskog prvenstva. Neka bolji tim pobijedi. Mislim da su šanse podjednake. Ipak, želimo pobjedu jer ne želimo da se zaustavimo u polufinalu. Nećemo imati pravo na grešku – naveo je Skorovič.

Duel Srbije i Rusije na programu je u četvrtak od 18.30 u Areni. U drugom polufinalu će se od 21.00 sastati Španija i Kazahstan.

(B92)