Vijesti 09.02.2017.

Za izgradnju i rekonstrukciju ulične rasvjete 80.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Programom uređenja građevinskog zemljišta za ovu godinu, za izgradnju i rekonstrukciju javne rasvjete planirana su sredstva u iznosu od  80.000 KM.

Kako je najavljeno iz Odjeljenja za komunalne poslove, nova rasvjeta će biti izgrađena u Tuzlanskoj ulici od broja 60 do broja 90,  u Ulici Vida Nježića 32 do 54, produžetku Ulice Starog Vujadina, Mire Alečković, 7. februara, spoju ulica Nenada Kostića i Blagoja Parovića, na pješačkoj stazi u Ulici Velimira Čovića, dijelovima  Hilandarske i Žitomislićke ulice, u ogranku Ulice srpskih rudara kod br 58, te ogranku  Ulice Koste Krsmanovića.

Za ovaj posao planirano je  40.000 KM.

Druga polovina sredstava će biti izdvojena za rekonstrukciju ulične rasvjete. Ovi poslovi  obuhvataju polaganje podzemnih i nadzemnih kablova, popravku i izgradnju betonskih temelja, montažu stubova i ugradnju mjernih ormara.

Rekonstrukcija je planirana u ulicama Ranka Šipke – naselje Mjesec,  Isidore Sekulić, te u dijelu Ulice Rade Radića.

Prošle godine je rekonstruisana javna rasvjeta u Bulevaru Stepe Stepanovića, a izgradnja javne rasvjete izvedena je u ograncima ulicama: Vida Nježića, Blagoja Parovića, Kosovske, Ljevčanske i Karađorđeve, te u dijelu Ulice Joakima Vujića.