Vijesti 06.02.2017.

Za izgradnju vodovodne mreže planirano 650.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Programom uređenja građevinskog zemljišta u 2017. godini, za izgradnju vodovodne mreže u Banjaluci planirana su sredstva u iznosu od 650.000 KM, saopšteno je iz Odjeljenja za komunalne poslove. 

Od ovog iznosa, 350.000 KM biće utrošeno za izgradnju vodovoda u ulicama: Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Prištinskoj, Bilećkoj, Branka Grpčića, Franca Šuberta i Đorđa Jovetića, Dujke Komljenovića, Braće Kukrika, Tunjice, Tuzlanska, te kraku ulice do Društvenog doma u Potkozarju.

Kako je predviđeno Programom, 300.000 KM biće usmjereno na radove na izmještanju vodovoda Rekavice-Kola, Rekavice-Blagojevići, Piskavica, te vodovoda Gornja Piskavica i Jaruge – Talići.

Kako su naveli iz Odjeljenja za komunalne poslove tokom prošle godine urađene su sekundarne vodovodne mreže u ogranku ulica Tešana Podrugovića, Vida Nježića, u naselju Novakovići, primarne vodovodne mreže Piskavica (Ševa) – Talići – Jaruge – krak 1 i u Radosavskoj, kao i gradski vodovodni sistem distributivne mreže u MZ Piskavica-krak 3, te izmješten cjevovod u Ramićima.

Preostalo je da se završe vodovodi za naselje Česma krak kod rezervoara– II zona, te vodovodne mreže u ograncima Kosovske ulice i u Ulici Braće Miletić za koje su ugovori sa izvođačima radova potpisani krajem prošle godine.