Politika 12.11.2020.

ZA JEDNAKE USLOVE I KVALITETNO OBRAZOVANJE: Donirani laptopi školama u Republici Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović uručila je danas direktorima osnovnih škola laptope koje je ovom ministarstvu  ranije donirao OEBS za potrebe obrazovanja djece u školama u Republici Srpskoj.

Ukupno 26 laptopa raspoređeno je prema prioritetima na četiri resursna centra u Republici Srpskoj, koji su u osnivanju, a kako bi im bio olakšan rad inkluzivnog vaspitanja i obrazovanja, te na još šest osnovnih škola u Republici Srpskoj.

V.d. pomoćnika ministra Nataša Cvijanović istakla je koliko je važna ova donacija u smislu obezbjeđivanja kvalitetnog praćenja nastavnog procesa, kao i doprinosa kvalitetu drugih aktivnosti učenika i nastavnika ovih škola.

„Naš cilj je da obezbijedimo što bolje uslove za rad svim našim učenicima i nastavnicima i ovo je jedna od donacija koja doprinosi našem nastojanju da osiguramo svim učenicima jednake uslove za kvalitetan pristup obrazovanju“, istakla je v.d. pomoćnika
ministra Nataša Cvijanović.

Laptopi su donirani Centru „Zaštiti me“ Banja Luka, Centru za vaspitanje, obrazovanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja Luka, Centru „Sunce“ Prijedor i Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ Derventa, te OŠ „Nemanja Vlatković“ Šipovo, OŠ „Vojislav Ilić“ Krupa na Vrbasu, OŠ „Dr Mladen Stojanović“ Jošavka, OŠ „Petar Kočić“ Kola, OŠ „Vuk S. Karadžić“ Turjak i OŠ „Petar Kočić“ Gradiška.

(E.M/banjaluka.net)