Politika 26.01.2022.

ZA KRAJ MANDATA: Satler organizovao oproštajnu zabavu za američkog ambasadora Nelsona

ČITANJE: 1 minuta

Američki ambasador u BiH EriK Nelson uskoro završava svoj mandat u zemlji, a tim povodom je Johan Satler, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, organizovao oproštajnu zabavu.

Nelsonov partner Filippo Tattoni-Marcozzi je na svom Instagram profilu objavio dvije fotografije na kojima pozira s gostima te se oprašta od prijatelja iz BiH.

Zabavi su prisustvovale brojne poznate ličnosti počev od muzičke zvijezde Dine Merlina, gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i njenog supruga te britanskog ambasadora u BiH Metju Filda i njegove supruge.

“Teško je reći zbogom, ali s ovakvim prijateljima više zvuči kao: ‘Vidimo se'”, napisao je Tattoni-Marcozzi u opisu fotografija na Instagramu.

Takođe, zahvalio se Satleru na “predivnoj oproštajnoj zabavi”.

Sudeći prema fotografijama, zabavi su prisustvovali i Jasminko Halilović, osnivač Muzeja ratnog djetinjstva, poduzetnica Emina Agić, kao i reditelj Ademir Kenović.

Nelsona će na poziciji ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH naslijediti Michael Murphy, koji je odlukom Senata zvanično izabran krajem decembra 2021. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Filippo Tattoni-Marcozzi (@filippotm)

(N.S)