Vijesti 12.03.2021.

ZA KUPOVINU KUĆE: Porodici Šinik 20.000 KM iz kabineta predsjednice Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Kabinet predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, uplatio je donaciju u iznosu od 20.000 KM za kupovinu nove kuće humanitarcu iz Gradiške, Dragoslavu Šiniku i njegovoj porodici, s obzirom da je dosadašnja trajno oštećena u zemljotresu koji je u decembru pogodio Srpsku i region.

Usvoje i ime svoje porodice, Šinik se zahvalio predsjedniku Republike Srpske, Željki Cvijanović, na velikoj pomoći.

Takođe, u m:tel-u je do kraja marta aktivan humanitarni broj 1414, čijim pozivom donirate 1 KM za kupovinu nove kuće humanitarcu iz grada na Savi, prenosi ATV.

Podsjećamo, Šinik je predsjednik udruženja “Mentalno nedovoljno razvijenih lica”, a posebno se istakao svojim humanitarnim radom na polju prikupljanja lijekova za lica sa smetnjom u razvoju u periodu početka pandemije КOVID-19, kada su granice bile zatvorene i kada su lijekove mogli dostaviti samo autprevoznici. Tada je na stotine djece iz cijele BiH zahvaljujući Šiniku dobilo prijeko potrebnu terapiju.

Pored toga Šinik se svakodnevno preko svog Udruženja MNRL brine da djeca sa smetnjom u razvoju pohađaju nastavu u Centru “Zaštiti me” u Banjoj Luci, a sve radi na dobrovoljnoj bazi. Ovaj humanitarac sada treba našu pomoć.

(SB)