Vijesti 22.09.2020.

ZA LJEPŠU BANJALUKU: Pogledajte izgled novih saobraćajnica (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Brojni banjalučki putevi izgrađeni i renovirani u prethodnom periodu doprinijeli su smanjenju gužvi, boljoj saobraćajnoj komunikaciji, a samim tim i poboljšanju kvaliteta života u gradu uopšte, pišu “Nezavisne”

“Gradnja mostova, kružnih raskrsnica i novih saobraćajnica treba da skrati vrijeme boravka u vozilima, smanji aerozagađenje, smanji i troškove”, kaže gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Zadovoljstvo novim putevima ne kriju ni stanovnici brojnih naselja u Banjaluci.

“Ovaj novi put nam je otvorio novi život. Onaj stari put je bio haos, nismo mogli ni prolaziti, nismo imali trotoara, sve rupa na rupi. Čovjek nije mogao ostati nikako živ tu. Ali sad, hvala Bogu, kad su napravili ovaj novi put, ne može biti ljepše”, kaže Mirsad Borić iz naselja Česma.

Olakšano kretanje do grada i povećana bezbjednost za oko 600 đaka koji svakodnevno pješače do škole omogućeno je i mještanima naselja Šargovac izgradnjom novog dijela saobračajnice.

“Osnovna škola ‘Đura Jakšić’ u Šargovcu broji oko 600 đaka koji sada idu bezbjednije u školu. Prošle godine smo riješili 900 metara, a ove godine još 900. Đaci više neće ići po blatnjavim putevima”, kaže Danijel Stojanović iz ovog naselja.

U video snimku možete pogledati kako izgledaju neke od izgrađenih i obnovljenih ulica u Banjaluci.

Banjaluka – putevi

U proteklom periodu brojne banjalučke ulice su obnovljene i sanirane, a neke su i izgrađene. U videu pogledajte neke od obnovljenih i izgrađenih ulica.

Gepostet von Nezavisne novine am Dienstag, 22. September 2020

(N.S/ Banjaluka.net)