Vijesti 01.12.2021.

“ZA MALE BJELAJCE”: Potrebna pomoć samohranoj majci troje djece

ČITANJE: 2 minute

U toku je humanitarna akcija pod nazivom “Za male Bjelajce” iz banjalučkog naselja Petrićevac, s ciljem skupljanja pomoći samohranoj majci troje maloljetne djece, koja je u aprilu ove godine zbog korona virusa ostala bez supruga, objavila je na svom Facebook profilu, Snježana Novaković Bursać, šef Kluba poslanika SNSD-a Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Ovu humanitarnu akciju pokrenuo je Vaterpolo klub “Borac Fortuna”.

“Živeći i djelujući u naselju Petrićevac došli smo do saznanja o teškoj životnoj situaciji u kojoj se našla naša komšinica Vesna Bjelajac, koja je nakon smrti supruga u aprilu ove godine zbog КOVID 19 sindroma ostala samohrana majka trojice dječaka, životne dobi 13 godina, 10 godina i pet mjeseci. Кako je njen pokojni suprug  bio jedini zaposleni u ovoj porodici, ova mlada četvoročlana porodica je ostala bez stalnih novčanih prihoda, a sa potrebom da školuje dva osnovca (4. i 8. razred osnovne škole), podmiruje potrebe novorođenčeta i da vraća dva kredita od kojih je jedan stambeni”, napisala je Bursaćeva.

Istakla je da nije potrebno govoriti koliko je teško breme sa kojim se ova porodica suočava.

“Mislim da nije potrebno obrazlagati koliko je teško breme sa kojim se ova mlada porodica suočava. Iz razgovora sa njima došli smo do saznanja da im trenutno najveći teret predstavlja stambeni kredit za koji je kao sredstvo obezbjeđenja upisana hipoteka na stan u kojemu žive Vesna i dječaci, a kojeg je (glavnica) ostalo oko 36.000 КM. Razmatrajući mogućnost pomoći ovoj porodici, došli smo na ideju da pokrenemo humanitarnu akciju u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za isplatu stambenog kredita te Vas molimo da nam u tome pomognete uplatom sredstava a na broj žiro-računa 562-099-80918990-89 otvoren kod NLB Banke a.d., svrha uplate “Za male Bjelajce”. Nadam se da ćemo do kraja 2021. uspjeti sakupiti dovoljno sredstava i da ćemo se tim povodom okupiti kako bismo proglasili akciju uspješnom”, navela je ona dalje u postu na Facebook-u.

(E.M)