Vijesti 14.01.2016.

Za mjesec dana tri bh. radnika život izgubila u susjedstvu

ČITANJE: 2 minute
radnici
R.M. iz Šekovića (57) poginuo je na gradilištu u Beogradu, prilikom pada sa skele. Nesreća se dogodila na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Bregalničke ulice u srijedu oko 15.50. Nesrećni radnik pao je s visine od 20 metara i nije mu bilo spasa.

 

Radove na gradilištu na kome se nesreća dogodila izvodila je firma “Bomex inženjering”.

Kolege stradalog su ispričale da je R.M. bio diplomirani pravnik i da je prije 20 godina došao u Beograd.

“Otišao je za korom hljeba i zaposlio se ovdje na građevini. Živio je u Zemunu sa sinom”, ispričale su njegove kolege, a prenose mediji u Srbiji.

Prema izjavama pojedinih radnika, on je skidao oplatu s objekta kada je izgubio kontrolu i pao.

Ovo je, inače, treći smrtni slučaj u manje od mjesec dana u kojima su živote na građevini izgubili radnici iz BiH, a koji su se zbog posla uputili u susjedne zemlje.

Državljanin BiH Dragiša Ikonić (58) preminuo je sredinom decembra u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici od povreda zadobijenih na gradilištu u Budvi.

Ikonić, građevinski radnik, nakon nesreće na gradilištu novog hotela u blizini budvanskog Starog grada, kolima Hitne pomoći prebačen je prvo u Opštu bolnicu Kotor zbog teških povreda glave, ali je nekoliko dana kasnije preminuo. Njemu je oplata pala na glavu i ubila ga.

Samo nekoliko dana kasnije na gradilištu na području opštine Dravograd u Sloveniji poginuo je još jedan državljanin BiH, inače iz Kalesije, koji je nekoliko godina radio u ovoj zemlji.

Nesreća se desila u naselju Otiški Vrh, a na čovjeka je pala željezna konstrukcija.

Uprkos brzoj intervenciji ljekara, usljed teških povreda nesrećni čovjek je preminuo.

(NN)