Vijesti 04.07.2022.

ZA OBIČNOG ČOVJEKA SAMO SAN: Evo koliko koštaju najskuplji ljetni aranžmani

ČITANJE: 2 minute

Kako se epidemiološka situacija stabilizovala, poraslo je interesovanje građana Srpske za putovanja na ljetne odmore, a mnogi će ove godine uživati u Aziji i Africi.

Kako kažu u turističkim agencijama, najviše se traži Turska, u koju naši stanovnici idu avionom i autobusom, te Egipat, gdje putuju avionom. Interesovanje vlada i za Albaniju, Grčku, Hrvatsku, Crnu Goru.

– Uglavnom su to destinacije koje su bile  popularne i prije kovida.  Prošle godine građani su najviše išli u Tursku i Albaniju, zbog olakšica oko kovid uslova, dok je ove godine interesovanje za putovanja poraslo zbog ukidanja korona mjera – kažu za Srpskainfo u jednoj banjalučkoj turističkoj agenciji.

U agencijama potvrđuju da su isti aranžmani ove godine skuplji nego lani, prvenstveno zbog značajnog poskupljenja goriva i svega što ono sobom nosi.

– Najskuplju ponudu možemo naći za luksuzne hotele u Turskoj, sa polaskom iz Banjaluke, a riječ je o paketu aranžmana avionom. Na primjer, cijena za hotel  Maxx Royal Kemer resort sa pet zvjezdica košta oko 30.000 KM za dvije osobe. Obuhvata 10 noćenja sa ultra all inclusive uslugom, a termini su krajem jula i početak avgusta – kažu u ovoj turističkoj agenciji.

U još nekoliko agencija koje smo kontaktirali takođe potvrđuju da su ovoga ljeta aranžmani skuplji nego ranijih godina.

– Neki su skuplji čak i do 50 odsto. Kad je riječ o ovim aranžmanima, ljudi uglavnom idu u Egipat, ali skupih i ekskluzivnih smještaja ima i u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Najluksuzniji aranžmani u ovim državama četvoročlanu porodicu koštaju i po nekoliko desetina hiljada KM. Naravno, ne uzima ih puno ljudi, ali ima i onih koji to sebi mogu da priušte – ističu u drugoj turističkoj agenciji iz Banjaluke.

  1. (Srpskainfo)

Oznake: ljetovanje