Vijesti 06.12.2021.

ZA OBOLJELE OD KORONE: UKC renovira zgradu stare pulmologije

ČITANJE: 1 minuta

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske planira da renovira zgradu stare pulmologije kako bi tu mogao da smjesti oboljele od virusa korona, a za sanaciju objekta spreman je da plati 634.500 KM.

Riječ je o vanplanskoj nabavci koja je odobrena posebnom odlukom donesenom prije nekoliko dana, prenosi capital.ba.

„Predmet javne nabavke je izvođenje radova na sanaciji objekta stare pulmologije s ciljem obezbjeđivanja adekvatnog prostora za smještaj covid pacijenata po sistemu ’ključ u ruke’“, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

UKC od potencijalnih ponuđača traži odgođeno, bezavansno i beskamatno plaćanje, a zainteresovane firme ponude mogu da dostave do 11. januara iduće godine.

Najvažniji kriterijum za dodjelu ugovora je cijena, ali rukovodstvo UKC će ocjenjivati i rok završetka radova kao i garanciju za izvedene radove.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS u subotu su u UKC RS bila hospitalozovana 194 pacijenta oboljela od virusa korona, od kojih je 19 bilo na respiratoru.

UKC je i u prošloj godini renovirao zgradu stare hirurgije za zbrinjavanje oboljelih od korone, a to je koštalo 1,57 miliona KM.

Portal Žurnal.info pisao je tada da je ovaj posao po principu “ključ u ruke” dobila banjalučka firma “Delta MD”, ali i da je samo par mjeseci prije te nabavke UKC, takođe, za adaptaciju zgrade stare hirurgije izvojio 602.998 KM.

UKC je, ipak, kasnije donio odluku da se u adaptirani prostor Stare hirurgije premjeste onkološki pacijenati iz Klinike za onkologiju UKC RS, kao i ambulante u kojima onkološki pacijenti primaju neki vid onkološke terapije.

(SB)

Oznake: UKC RS