Vijesti 12.05.2019.

Za opremanje Doma omladine informatičkom opremom “u igri” 31.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Projekat opremanja informatičkom opremom Doma omladine, vrijedan oko 31.000 KM, predložen je za sufinansiranje na javni poziv u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, rekli su iz Gradske uprave Banjaluka.

Ukupno 12 mjesnih zajednica, na  nedavno održanom forumu građana, usaglasilo se da ovaj projekat treba da bude predložen na ovaj javni poziv, na koji je i trebalo prijaviti projektne prijedloge koji imaju za cilj podsticanje zajedničkih projekata više mjesnih zajednica, kao i partnerskih inicijativa između MZ i jedinica lokalne samouprave, koje doprinose poboljšanju javnih usluga i kvaliteta života građana.

Ukoliko dobije „zeleno svjetlo“, projekat bi trebalo da finansiraju Grad sa 10.000 KM i Razvojni program UN sa 21.000 KM.

Grad Banjaluka je od marta 2017. godine, zajedno sa još 23 jedinice lokalne samouprave  u BiH, uključen u projekat „Jačanja uloge mjesnih zajednica u BiH“ (2015-2019), koji predstavlja zajedničku inicijativu vlada Švajcarske i Švedske, a koju implementira Razvojni program UN.

U protekle dvije godine u okviru ovog projekta u gradu je realizovano više projekata opštih potreba stanovništva, kao i nekoliko projekata koje su partnerske mjesne zajednice: Rosulje, Česma, Paprikovac, Lauš 2, Šargovac i Saračica, realizovale u saradnji sa organizacijama civilnog društva.

(Srpskainfo)