Sport 23.05.2023.

ZA POLUFINALE ABA LIGE Zvezda uništila Budućnost u Podgorici

ČITANJE: 1 minuta

Crvena zvezda MeridianBet nije pobijedila Budućnost, ekipa iz Beograda je propisno uništila Podgoričane rezultatom 97:56, čime su postali prvi finalista ovogodišnjeg izdanja ABA lige, gdje sada čekaju boljeg iz duela Partizan – Cedevita Olimpija.

Utakmica, vjerovatno i serija koja nije dostojna polufinala ABA lige. Budućnost je trebalo da predstavlja rivala Crvenoj zvezdi, ali nije pokazala ni pedalj toga. Nisu mogli da ispariraju znatno moćnijoj ekipi Zvezde, koja ih je doslovno uništila u ovom dvomeču.

Poslije prvog meča u Beogradu i velikih 93:55 za Crvenu zvezdu, činilo se da će se Budućnost bolje spremiti, da će pronaći neko rješenje u narednih devet dana. Ipak, nisu uspjeli niti da se pripreme, niti da zaprijete ekipi Zvezde.

Doduše, jesu prijetili, jesu igrali dobru košarku ali samo u prvoj četvrtini, poslije koje je uslijedio raspad. Ali nije toliko bilo do Budućnosti, koliko do Crvene zvezde koja je zaigrala na nestvarnom nivou i u odbrani i u napadu i sve im je došlo na naplatu.

Luka Mitrović je bio najefikasniji sa 17 poena, a na parketu je proveo samo 11 minuta. Odmah do njega su Nedović i Martin sa 13 i 12 poena, a obojica su kombinovano na parketu proveli 35 minuta. Vildoza je jedva premašio 10 minuta, a imao je 10 poena.

Kod Budućnosti niko nije bio ni dvocifren, što dovoljno govori o tome koliko su bili nadjačani u ovom duelu.

(A. S.)