Vijesti 21.03.2017.

Za pomoć Roditeljskoj kući prikupljeno 1.320 KM

ČITANJE: 1 minuta

Na “Humanitarnoj večeri folklora” u Banjaluci prikupljeno je 1.320 KM za pomoć u funkcionisanju Roditeljske kuće u tom gradu, u kojoj su smještena djeca koja se liječe od malignih bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja porodica djece oboljele od malignih bolesti Republike Srpske “Iskra” Dijana Berić rekla je da su za sinoćnji koncert “Humanitarno veče folklora” prodate 132 ulaznice po cijeni od 10 KM, te da će sav prihod ići za pomoć Roditeljskoj kući.

Ona je navela da je u Roditeljskoj kući trenutno smješteno sedmoro djece, dok je od septembra prošle godine u njoj boravilo 25 porodica.

Udruženje porodica djece oboljele od malignih bolesti Republike Srpske “Iskra” organizovalo je sinoć u Banjaluci “Humanitarno veče folklora”, u kojem je učestvovalo 12 kulturno-umjetničkih društava iz Srpske.

Na humaninarnom koncertu učestvovala su kulturno-umjetnička društva “Pronija” iz Prnjavora, “Miloš Dujić” iz Čelinca, “Čajavec”, “Vaso Popović”, “Srpski vitezovi”, te “Sveti Sava” iz Banjaluke, zatim “Mladost” iz Brezičana, “Budućnost” iz Glamoča, “Piskavica” iz ove banjalučke mjesne zajednice, “14. februar” iz Debeljaka, “Brio rudar” iz Maslovara, a specijalni gosti bili su članovi temišvarskog društva “Đurđevak”.

Humanitarnom koncertu, koji je održan u Narodnom pozorištu Republike Srpske, prisustvovala je ministar porodice, omladine i sporta Srpske Jasmina Davidović i pomoćnik ministra za socijalnu zaštitu Branka Sladojević.

Generalni pokrovitelj humanitarne manifestacije je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

(Agencije)