Vijesti 09.03.2017.

Za Poslovnu zonu predviđeno oko 700.000 KM – u planu i razvoj novih industrijskih zona

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić sa saradnicima obišao je danas, 9. marta, Poslovnu zonu “Ramići”, u koju je ove godine planirano ulaganje oko 700.000 KM.

-Iduće sedmice, na sjednici Skupštine Grada naći će se i program uređenja građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni, kojim je predviđeno oko 700.000 KM za nastavak infrastrukturnih radova i dodatno opremanje komunalne infrastrukture. Ukoliko bismo uspješno završili razgovore sa inostarnim partnerima, to bi značilo da u ovoj godini možemo da kompletiramo komunalnu infrastrukturu na ovom prostoru i da praktično sve čestice budu dostupne i da one koje nisu izlicitirane, budu date na prodaju – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Cilj je, kako je istakao – da u drugom kvartalu imamo jedan dio čestica, lokacija ili objekata na prodaju, ali u svakom slučaju da do kraja godine bude čista situacija sa ovom zonom i da se radi dalje.

poslovna_zona

-Plan je da se osim ove industrijske zone, koju Grad trenutno ima, radi na procjeni lokacija i razvoju drugih zona, a da li proširenjem ove postojeće ili na nekim drugim lokacijama to je stvar procjene i nove studije – naglasio je Radojičić.
Već je identifikovano oko desetak lokacija, kao potencijalne za buduće industrijske zone.

-Najinteresantnije su one koje su na glavnim saobraćajnicama i u kojima je najlakši pristup komunalnoj infrastrukturi. U osnovi, cilj je da se ovdje dovede što više proizvodnih preduzeća i da se dobije što više radnih mjesta u realnom sektoru – zaključio je gradonačelnik.

Inače, u Poslovnoj zoni izlicitirano je 11 građevinskih pracela i unutar zone radi deset investitora, s tim što je jedan investitor kupio dvije građevinske parcele.
-Trenutno su aktivna četiri gradilišta, od kojih su tri građevinske dozvole izdate u Gradskoj upravi i jedna u resornom Ministarstvu – rekli su iz nadležnog Odjeljenja za strateško planiranje i lokalni ekonomski razvoj.