Vijesti 23.09.2021.

Za predsjednika Predsjedništva BORS-a izabran Aleksandar Savić

ČITANJE: 1 minuta

Aleksandar Savić danas je izabran za predsjednika Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske.

Savić, koji je izabran na današnjoj sjednici Predsjedništva BORS-a koja je održana u Istočnom Sarajevu, rekao je da je Predsjedništvo BORS-a razmataralo značajne teme za boračku populaciju i ovu organizaciju.

“Određena konsolidacija je postignuta, a imamo najavu sa terena da će naredne sjednice Predsjedništva bite posjećene i od onih članova koji su na neki način možda bojkotovali, ali i iz zdravstvenih razloga nisu prisustvovali današnjoj sjednici”, naveo je Savić i dodao da je sjednica održana u tolerantnoj atmosferi.

Savjetnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske general Milan Torbica istakao je da ga je sjednica ohrabrila jer je Predsjedništvo BORS-a vrlo zrelo, konkretno i kvalitetno nastavilo rad organizacije, što i nije smjelo da dođe u pitanje.

On je dodao da su razmatrane veoma značajne teme za BORS, odnosno borce.

“Rješavaju se statusna pitanja boraca i prijedlog je da se rješava status Boračke organizacije kao najmasovnije, najveće organizacije proistekle iz odbrambeno-otadžbinskog rata. Ministarstvo je dalo svoje mišljenje i uglavnom je saglasno sa onim pitanjima koje je pokrenula Boračka organizacija. Međutim, nije na Ministarstvu da daje konačnu odluku jer je to memorandum saradnje između ove organizacije i Vlade Republike Srpske i tako će i biti”, istakao je Torbica.

On je napomenuo da podržavaju rad BORS-a i pitanja koja pokreću, u zavisnosti od materijalnih mogućnosti Vlade.

Delegacija Predsjedništva BORS-a danas je položila vijenac na Vojničkom groblju u Miljevićima u Istočnom Sarajevu, a tome je prethodio sastanak sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem.

(Srna/SB)

Oznake: BORS