Vijesti 29.02.2016.

Za rekonstrukciju saobraćajnica u Banjaluci dva i po miliona maraka

ČITANJE: 2 minute
rupe ulice
Banjalučka gradska uprava će u ovoj godini za redovno i investiciono održavanje, te modernizaciju i rekonstrukciju gradskih saobraćajnica izdvojiti ukupno 2.500.000 KM, saopšteno je iz banjalučke gradske uprave.

Od toga je za redovno održavanje asfaltnih i makadamskih saobraćajnica planirano 1.300.000 KM, dok će 1.200.000 biti uloženo u investiciono održavanje, modernizaciju i rekonstrukciju gradskih saobraćajnica, te sanaciju klizišta.

Na osnovu Programa zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu u okviru investicionog održavanja, 600.000 KM planirano je za obnavljanje asfaltnih kolovoza na gradskim saobraćajnicama na dijelu Bulevara Živojina Mišića, te ulicama Srpskih ustanika, doktora Vojislava Đede Kecmanovića, Milana Radmana, Radoja Domanovića,te Pave Radana, Miloša Matića, Krajiškoj, Vida Simurdžića i drugih.

Modernizacija će obuhvatiti saobraćajnice u ulicama Petra Velikog do broja 128, Mlađe Ćusića do broja 314, ogranak ulice Nenada Kostića, Dane Ćutkovića kod broja 49, krak Bilećke prema Osnovnoj školi “Đura Jakšić”, krak Prvog krajiškog proleterskog bataljona, Podgorička, dio Ulice Tunjice, ogranak Šargovačke ulice, te dio Jovana Raškovića i još neke.

Kada je riječ o rekonstrukciji, planirana je rekonstrukcija dijela trotoara, između ostalih, u ulicama Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Skendera Kulenovića, Kozarskoj i Kralja Alfonsa trinaestog, zatim rekonstrukcija postojećih autobuskih stajališta kod “Lesnine” i u LJevčanskoj ulici.

Programom je u ovoj godini planirana sanacija klizišta u Nevesinjskoj ulici, na putu Krčmarice-Kasarna, za koje će gradska uprava izdvojiti 200.000 KM.

Iz banjalučke gradske uprave podsjećaju da su u okviru investicionog održavanja asfaltnih saobraćajnica na području grada krajem prošle godine završeni radovi u ulicama Branka Radičevića, Milana Tepića i Kozarskoj, te napominju da će preostali radovi u ulicama Kralja Alfonsa trinaestog i Vase Glušca biti završeni u narednom periodu.

Klizišta su sanirana u ulicama Karanovića, Mlađe Ćusića, Ponirska, Franca Šuberta na dvije lokacije, te Srpskih rudara, Zdravka Dejanovića, Manjačkih ustanika, dok su u toku radovi u ulicama Braće Miletića i Uroša Drenovića.

U narednom periodu biće okončani i radovi u Bilećkoj i Karađorđevoj ulici, koji su bili predviđena za sanaciju Programom zajedničke komunalne potrošnje u prošloj godini.

Iz banjalučke gradske uprave napominju da je pošle godine izgrađen i dio puta u naselju Priječani, u dužini od 510 metara, sa kompletnom infrastrukturom.

(Agencije)