Vijesti 16.08.2018.

ZA REKREATIVCE Uređene nove pješačke staze do Banj brda

ČITANJE: 1 minuta

Na Banj brdu, najpopularnijem gradskom izletištu, uređene su nove pješačko-rekreativne staze u ukupnoj dužini od 6,5 kilometara.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas i sam prošetao novoizgrađenom stazom, rekao je da su rekreativci dobili novi sadržaj sa druge strane Banj brda, odnosno stazu koja kreće iznad banje u Srpskim toplicama prema restoranu „Novak“.

-Na stazi su napravljene dvije kućice, postavljeno je dvadesetak klupa, a potrebno je urediti još dva mostića – kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, uređenje planinarsko-pješačkih staza aktivirano je s obzirom na to da šetnja i rekreacija postaje sve više trend i interesovanje sugrađana.

-Prošle godine smo radili staze sa druge strane Banj brda, a ove godine ostaje nam još da se uradi staza u Trapistima, gdje se, u saradnji sa Šumskim gazdinstvom, gradi trim staza na pravcu od zavoda „Zotović“ do Krčmarica– zaključio je Radojičić.

Ideja za uređenje ovih staza potekla je od Planinarsko-alpinističkog kluba „Samit“. Predstavnik ovog kluba Miroslav Trivić izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je popularno šetalište dobilo nove sadržaje, ističući da su novouređene staze izuzetno ugodne za šetnju.