Vijesti 01.06.2016.

Za rješavanja problema klizišta potrebna 33 miliona KM

ČITANJE: 1 minuta

Novaković je naveo da regulacija, koju gradske vlasti planiraju da urade sa preduzećem “Vode Republike Srpske”, treba da bude jedan od prioriteta da bi se izbjegla nova urušavanja, ali i ljudske žrtve.

“Regulacija obuhvata kilometar i po rijeke Vrbanje – od ušća prema izvoru – i kompletan tok Vrbasa kroz Banjaluku, za šta su potrebna značajna sredstva”, rekao je Novaković novinarima.

Kada je riječ o urušavanju puta u naselju Česma, Novaković je pojasnio da je do urušavanja došlo u dijelu puta koji nije saniran nakon poplava, a koji je tada pretrpio velike štete, te da je dio koji je saniran stabilan i da tu nema većih problema.

“Desetak metara prije saniranog dijela, došlo je do novog urušavanja zemljišta koje je značajno ugrozilo saobraćajnicu”, pojasnio je Novaković.

On je naglasio da je rješavanje ovog problema prioritet, te da hitno treba sanirati ovaj dio klizišta.

“Riječ je o velikom dijelu puta za čiju je sanaciju potrebno izdvojiti znatna sredstva. Moraćemo uraditi privremeno rješenje dok ne bude gotova projektna dokumentacija i obezbijeđena sredstva za trajno riješenje ovog problema”, rekao je Novaković.

(Agencije)