Za sada, ništa od koalicije DEMOS-a i NDP-a

Šansa da DEMOS ostvari saradnju sa NDP-om jednaka je saradnji sa bilo kojom drugom partijom okupljenom oko SNSD-a, osim, naravno, DNS-a, rekao je generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić.

Iako se odavno spekuliše da se Dragan Čavić i Nedeljko Čubrilović spremaju za zajedničke poduhvate na predstojećim lokalnim izborima, članovi ovih partija tvrde da od toga, bar za sada, nema ništa.

Generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić objasnio je da nije bilo nikakvih pregovora sa NDP-om. Kaže da nisu razgovarali o mogućoj saradnji, spajanju stranaka ili koaliciji.

– Nije bilo nikakvih razgovora niti oko koalicije, niti oko bilo čega drugog. Mi smo se skoncentrisali na to da formiramo odbore i izaberemo ostale funkcije u stranici. Ono što je bilo plasirano u medijima bilo je više iz nekih drugih, ko zna kakvih, razloga – rekao je on.

Bosančić kaže da je stava da svaka politička stranka treba da utvrdi svoju snagu i podršku birača samostalnim nastupom.

– Samim tim što imate veći broj kandidata na listama, postoji mogućnost da se skupi veći broj ličnih glasova i to doprinosi globalnom jačanju političkih stranaka – rekao je Bosančić.

On dodaje da će se za vrijedne pojedince i zaslužne građane naći mesta na listama DEMOS-a, ali naglašava da je još rano za razgovore o ovim temama, jer su izbori tek sledeće godine.

Da je rano za pregovore, rekli su i u NDP-u. Iz stranke Dragana Čavića kažu da je posljednja informacija koja je bila zvanična ta da nikakvih pregovora sa DEMOS-om nema, a ako se desilo nešto poslije toga, ni sami nisu upućeni šta je konkretno u pitanju.

(Srpskainfo)

BOLJI PLASMAN PROIZVODA IZ SRPSKE: Višković prisustvovao otvaranju izložbenog sajma u Lincu

U Lincu je otvoren izložbeno – prodajni sajam, koji, u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Beču, organizuje Područna privredna komora Banjaluka.   Oko 35 privrednih društava iz Srpske imaće mogućnost da pojača plasman svojih proizvoda na tržištu Austrije, ali i Njemačke i Češke. Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prisustvovao je svečanom otvaranju izložbeno-prodajnog salona

ZIJAH SOKOLOVIĆ NA DJEČIJEM SAJMU U BANJALUCI Zabava za najmlađe uz Zijaha Sokolovića i omiljene Vitalia proizvode

Najveća domaća mljekara Mlijekoprodukt, biće jedan od učesnika Dječijeg sajma koji će se održati 25. i 26. maja 2019. godine u Dvorani “Borik” u Banjaluci. Mlijekoprodukt je pripremio raznovrstan sadržaj za djecu i cijelu porodicu koje očekuje odlična zabava. Mališani će na zabavan način na Vitalia štandu moći da nauče više o mlijeku zahvaljujući interaktivnoj

UKC RS: Ključni problem u nabavci lijekova – Zakon o javnim nabavkama BiH

Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske saopštio je da ima obezbijeđen novac za nabavku sredstava i lijekova za normalno funkcionisanje, ali da, zbog komlikovanih zakonskih procedura, nije u mogućnosti da ga iskoristi, te da je ključni problem u sprovođenju Zakona o javnim nabavkama BiH i u Kancelariji za razmatranje žalbi. Iz UKC-a pojašnjavaju da Kancelarija

REKORD U APRILU Usluge Aerodroma Banjaluka koristilo 12.500 putnika

Aerodrom Banjaluka zabilježio je 12.460 putnika u aprilu i to je rekord ovog aerodroma, pokazuju podaci Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH. Osim toga, u prva četiri mjeseca banjalučki aerodrom ima najveći rast prometa putnika od svih aerodroma u Bosni i Hercegovini, i to za čak 702,5 odsto. Tako je u ovom periodu bilo 39.065 putnika,