Politika 08.05.2019.

Za sada, ništa od koalicije DEMOS-a i NDP-a

ČITANJE: 1 minuta

Šansa da DEMOS ostvari saradnju sa NDP-om jednaka je saradnji sa bilo kojom drugom partijom okupljenom oko SNSD-a, osim, naravno, DNS-a, rekao je generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić.

Iako se odavno spekuliše da se Dragan Čavić i Nedeljko Čubrilović spremaju za zajedničke poduhvate na predstojećim lokalnim izborima, članovi ovih partija tvrde da od toga, bar za sada, nema ništa.

Generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić objasnio je da nije bilo nikakvih pregovora sa NDP-om. Kaže da nisu razgovarali o mogućoj saradnji, spajanju stranaka ili koaliciji.

– Nije bilo nikakvih razgovora niti oko koalicije, niti oko bilo čega drugog. Mi smo se skoncentrisali na to da formiramo odbore i izaberemo ostale funkcije u stranici. Ono što je bilo plasirano u medijima bilo je više iz nekih drugih, ko zna kakvih, razloga – rekao je on.

Bosančić kaže da je stava da svaka politička stranka treba da utvrdi svoju snagu i podršku birača samostalnim nastupom.

– Samim tim što imate veći broj kandidata na listama, postoji mogućnost da se skupi veći broj ličnih glasova i to doprinosi globalnom jačanju političkih stranaka – rekao je Bosančić.

On dodaje da će se za vrijedne pojedince i zaslužne građane naći mesta na listama DEMOS-a, ali naglašava da je još rano za razgovore o ovim temama, jer su izbori tek sledeće godine.

Da je rano za pregovore, rekli su i u NDP-u. Iz stranke Dragana Čavića kažu da je posljednja informacija koja je bila zvanična ta da nikakvih pregovora sa DEMOS-om nema, a ako se desilo nešto poslije toga, ni sami nisu upućeni šta je konkretno u pitanju.

(Srpskainfo)