Vijesti 10.06.2016.

Za sanaciju fasada grad pomaže sa 200.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Gradska uprava će sa 200.000 KM sufinansirati sanaciju fasada na stambenim zgradama, a zajednice etažnih vlasnika mogu se prijavljivati na javni poziv do 8. jula.

– Na ovaj način želimo pomoći građanima u ostvarivanju njihovih potreba prilikom održavanja zgrada – rekli su u Gradskoj upravi.

Objašnjavaju da će sanacija zgrada biti urađena u ovoj godini.

– Sredstvima koja su namijenjena u ove svrhe biće finansiran dio troškova, i to minimalno uz učešće zajednica etažnih vlasnika od 30 odsto – kazali su u Gradskoj upravi.

Vrijednost radova na fasadi ne može biti manja od 10.000 KM, a prijave za djelimične popravke na fasadama neće biti prihvaćene.

– Utvrđivanje rang-liste stambenih zgrada biće rađeno po šest kriterijuma i to po procentu učešća u radovima, izmirenosti komunalne naknade, godini izgradnje, lokaciji, posjedovanju projektne dokumentacije i urađenom energetskom pregledu stambenog objekta – kazali su u Gradskoj upravi.

Prema posljednjim informacijama, na području grada bilo je 1.230 registrovanih zajednica etažnih vlasnika. Fasade velikog broja zgrada su u lošem stanju, a za njihovu sanaciju potrebno je između 40.000 i 60.000 KM, zavisno od kvadrature zgrade.

(Glas Srpske)