Sport 22.03.2021.

Za trku Beograd-Banjaluka prijavljeno 25 timova sa četiri kontinenta

ČITANJE: 1 minuta

Ukupno 25 timova sa četiri kontinenta prijavilo se za učešće na 15. Međunarodnoj biciklističkoj trci “Beograd-Banjaluka”, koja je na programu od 22. do 25. aprila, saopšteno je iz Tima trke za odnose sa javnošću.

Iz Tima ocjenjuju da će ovo biti najjače izdanje trke, koja je već četvrtu godinu član prve kategorije Međunarodne biciklističke unije.

U saopštenju je naglašeno da su najzvučniji timovi italijanski “Bardijani” i “Novo Nordisk” iz SAD, koji u svom sastavu imaju i pobjednike etapa na “Điro d`Italija”, kao što je Đovani Viskonti.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da je srećan zbog velikog odziva u prilično nezgodno vrijeme za sport, kao i činjenice da će prvi put na trci nastupiti dvije prokontinental ekipe.

“Trudimo se da iz godine u godinu podižemo nivo i, na sreću, to nam uspijeva. Nijednom timu ne plaćamo dolaske kako to rade najveće trke, svi žele da dođu kod nas na osnovu preporuka i iskustava ostalih, što nam naročito znači. Osim Italijana i Amerikanaca, dolaze nam ekipe iz Kanade, Paragvaja, NJemačke, Slovenije, Portugalije, Kambodže, Kazahstana, Malezije…, a titulu ukupnog pobjednika braniće Jakub Kačmarek iz ekipe ‘Mazovše – serce Polski'”, istakao je Kuvalja.

Organizatori se nadaju da neće biti potrebe za pomjeranjem trke bez obzira na nepovoljnu epidemiološku situaciju.

Planirano je da trka počne 22. aprila etapom od Beograda do Šapca, slijedi etapa Obrenovac-Bijeljina, pa Bijeljina-Vlasenica, dok će za nekoliko dana biti potvrđen i grad domaćin starta posljednje etape, koja završava u Banjaluci.

Iz Tima za odnose sa javnošću trke “Beograd-Banjaluka” navode da je, za sada, tome najbliži Prijedor.

(Srna/ N.S)