Vijesti 17.12.2022.

Za uređenje kuće Đurića u Batkoviću uloženo 50.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” posjetili su porodicu Đurić u semberskom selu Batković za koju su obezbijedili 50.000 maraka za adaptaciju kuće.

Bijeljina – “Srbi za Srbe” – obnovljena kuća porodice Đurić u BatkovićuFoto: SRNA
Petoro djece u ovoj porodici su višestruki šampioni i osvajači brojnih medalja u džudou.

Život u skromnim uslovima nije bio prepreka za djecu Đurića da ostvare izuzetne sportske rezuzltate u džudou. Ovim sportom prvo su se počele baviti sedamnaestogodišnje blizankinje Milica i Milkica a onda su njhovim stopama krenule mlađe sestre i brat.

Za njih su čuli i u humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe” koji su u adaptaciju njihove kuće uložili 50.000 maraka.

– Ovo nam znači dosta. Borimo se, radimo, nismo ni od koga ništa tražili. Ljudi su se pojavili sami, ponudili su da se uradi, mi smo prihvatili i hvala im od srca za sve što su uradili do sada – kaže Branislav Đurić, otac.

A uradilo se mnogo, izolacija na kući, fasada, uvedeno je grijanje i adaptiran sprat kuće .

Četrnaestogodišnja Јovana sada ima svoju sobu, a starije sestre su joj bile sportski uzor. I sama je osvajač brojnih odličja.

– Najveći uspjeh je bio što sam otišla na Balkansko i tamo sam zauzela peto mjesto, a u državi sam bila prvo mjesto, i u Republici Srpskoj osvojila sam prvo mjesto, kao i na ostalim turnirima – ističe Јovana, prenosi RTRS.

Organizacija “Srbi za Srbe” od 2005. godine zahvaljujući donatorima iz cijelog svijeta i organizovanjem humanitarnih događaja prikupila je 10 miliona evra donacija sa kojima je pomogla više od 3.000 porodica sa više od 14.500 djece širom Balkana.

(Srna/Z.M)