Vijesti 12.05.2021.

ZA VAKCINACIJU PRIJAVLJENO 15.000 BANJALUČANA: U kol centru dnevno do 1.000 poziva za naručivanje građana

ČITANJE: 1 minuta

U kol centru Doma zdravlja, gdje rade volonteri, te penzionisani medicinski radnici dnevno se obavi i do 1.000 poziva za naručivanje građana za vakcinaciju, rekla je direktor ove ustanove Nevena Todorović.

“Cilj je da na jednom mjestu imamo sve podatke o pacijentima. Posebno je problem što većina brojeva telefona koje mi imamo u našoj bazi podataka više nije važeća jer se većinom radi o fiksnim brojevima. Zato molimo građane kada se prijavljuju da nam ostave svoj važeći broj telefona”, navela je ona.

FOTO: G.ŠURLAN

Kazala je da se građani iz drugih opština žele prijaviti na vakcinaciju putem broja 065 1314, što kako kaže, nije moguće, prenosi “Srpskainfo”.

Navela je da je vakcinisano 9.000 građana, a da je od tog broja urađena revakcinacija kod 3.000 građana, te da do sada nismo imali nijedan slučaj ozbiljne kontraindikacije na vakcine koje su primili građani bez obzira na proizvođača.

Kazala je da je za vakcinaciju prijavljeno oko 15.000 građana.

“Ove nedjelje imamo vakcinu Sputnjik V i imamo na raspolaganja 3.100 vakcina”, kazala je ona i zahvalila se Vladi RS i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na njihovim naporima da nabave vakcine za proces imunizacije građana Banjaluke i RS.

(N.S)