Za vantjelesnu oplodnju obezbjeđeno 15.000 KM

vantjelesna oplodnja

vantjelesna oplodnja

Javni konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jedne procedure asistirane reprodukcije – vantjelesne oplodnje otvoren je do 1. septembra.

– Pravo na dodjelu jednokratne novčane pomoći može se ostvariti ako su ispunjeni  sljedeći  uslovi: da žena nije starija od 42 godine, da ima prebivalište na području grada Banjaluke u neprekidnom trajanju dužem od četiri godine prije podnošenja prijave na javni konkurs i da joj je, u vezi sa planiranjem porodice, priznato pravo na dvije procedure asistirane reprodukcije – vantjelesne oplodnje na teret sredstava Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, a da iste nisu uspjele- saopšteno je iz Gradske uprave.

Zahtjev, sa potrebnom dokumentacijom, može da se dostavi lično – na protokol u kancelariju broj 16 Gradske uprave (šalter 1 ili 2), ili putem pošte, na adresu: Grad Banjaluka – Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg Srpskih vladara br.1, 78 000 Banjaluka.

Za dodatne informacije, građani se mogu obratiti Odjeljenju za društvene djelatnosti putem telefona broj 244-444, lokal 701 i 702, ili direktno u kancelariji broj 22, u prizemlju zgrade Gradske uprave.

Podsjećamo, grad Banjaluka je od 2009. do 2014. godine iz budžeta za podršku pronatalitetnoj politici izdvojio ukupno 230.000 KM, od čega za vantjelesnu oplodnju 201.300 KM.

Rebalansom budžeta za 2015. godinu obezbijeđeno je 15.000 KM za podršku pronatalitetnoj politici.

Prema podacima Odjeljenja za društvene djelatnosti, u proteklom petogodišnjem periodu primljen je ukupno 271 zahtjev za postupak vantjelesne oplodnje, a odobreno je 77 zahtjeva.

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Prevrnuo se automobil u banjalučkom naselju Zalužani

U banjalučkom naselju Zalužani došlo je do saobraćajne nezgode kada se prevrnuo automobil zbog čega je saobraćaj malo usporen na ovom dijelu puta, saznaju “Nezavisne” Kako saznajemo, na sreću, u ovom udesu nema povrijeđenih osoba. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da je došlo do nezgode, ali nisu mogli da daju više detalja. “Dobili

Smjena generacija na banjalučkoj stranačkoj sceni

Ne tako davno, uoči lokalnih izbora 2016, Igor Radojičić bio je gotovo jedini relevantni političar na gradskom nivou, među kandidatima za vodeće funkcije, kojeg je većina glasača u Banjaluci percipirala kao, još uvijek, relativno mladog. Danas, godinu dana prije narednog odmjeravanja snaga, situacija je prilično izmjenjena, pa aktuelni gradonačelnik, u poređenju sa ostalim kolegama koji