Vijesti 18.08.2015.

Za vikend auto-reli “Sutjeska 2015”

ČITANJE: 1 minuta

 

Za učešće u auto-reliju “Sutjeska 2015”, koji za vikend organizuju Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske i auto-moto društva, prijavilo se više od 60 ekipa iz Republike Srpske i BiH.
Iz AMS Republike Srpske saopšteno je da je riječ o saobraćajno-preventivnom auto-reliju, koji je podržalo Ministarstvo saobraćaja i veza Srpske i koji će biti održan u subotu i nedjelju, 22. i 23. avgusta.

Učesnici relija će u subotu, 22. avgusta, krenuti iz sedam gradova i opština u Republici Srpskoj, a cilj će biti u Nacionalnom parku “Sutjeska”.

U saopštenju se navodi da ovogodišnji reli nastavlja tradiciju povezivanja nacionalnih parkova “Kozara” i “Sutjeska” i da ima za cilj druženje članova AMS Srpske i drugih vozača, te obnovu znanja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj i BiH, kao i vožnju uz poštivanje saobraćajnih propisa.

Timovi će kretati ispred matičnog AMD iz Banjaluke, Doboja, Istočnog Sarajeva, Rogatice, Foče, Trebinja, Gacka, a reli će biti završen u nedjelju, 23. avgusta, na Tjentištu, provjerom vještina i sposobnosti vozača na posebnom poligonu spretnosti i proglašenjem pobjednika.

Najboljim takmičarima nagrade će uručiti ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.