Magazin 13.05.2019.

Za vikend Banjalučki festival cvijeća

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki festival cvijeća, biće održan od 17. do 19. maja u Domu omladine, uz učešće desetak izlagača iz Republike Srpske i Srbije.

Prema najavama organizatora, na festivalu će učestvovati izlagači koji u svojoj ponudi imaju veliki izbor cvijeća, biljaka, sadnica, cvijetnih aranžmana, opereme za hortikulturu, kao i dekorativni sadni materijal.

– Prva dva dana festivala, odnosno petak i subota su izložbenog karaktera, dok je treći dan, u nedjelju, zamišljen kao prodajna izložba cvijeća, kada će svi posjetioci imati priliku da kupe cvijeće po sniženim cijenama, ali i da dobiju savjete stručnjaka – ističu u Odjeljenju za komunalne poslove.

Banjalučki festival cvijeća imaće i bogat prateći program, a izdvajamo radionicu aranžiranja cvijeća, dok će u programu nastupiti i učenici Muzičke škole „Vlado Milošević“ koji će u petak izvesti mini koncert ozbiljne muzike. Festival će za posjetioce biti otvoren od petka 17. maja u 10.00 časova.

Banjalučki festival obnovljen je prošle godine po uzoru na manifestaciju koja se nekada održavala u našem gradu i bila je poznata i cijenjena na teritoriji cijele bivše Jugoslavije.