Vijesti 20.04.2021.

Za viši nivo higijene: Trokolice na ulicama grada

ČITANJE: 2 minute

Kako bi se dodatno pojačala higijena u našem gradu, preduzeće „Čistoća“ a.d. Banja Luka predstavila je svoja nova ekološka prevozna sredstva, tako da ćemo naše vrijedne komunalce od sada imati priliku vidjeti i na trokolicama.

Pored redovnog čišćenja, a s ciljem da u svom radu budu brži i efikasniji, te da lakše mogu prići određenim lokacijama, radnici ovog preduzeća voziće se na trokolicama koje na prednjem dijelu posjeduju posebno prilagođenu korpu i alat za čišćenje.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je prisustvovao ovoj promociji, kazao je da je puno toga novog ovih dana na ulicama Banje Luke.

– Banja Luka danas liči na mnoge evropske gradove, trudimo se da olakšamo sakodnevnicu građanima, a radnicima njihov posao – kazao je on.

Foto: A.Čavić

Prema njegovim riječima, naš grad je uvijek bio poznat po tome što je čist grad, a nama ne preostaje ništa drugo nego da to dignemo na još viši nivo.

Kako je zaključio, i ovaj novitet „Čistoće“ doprinijeće većem stepenu čistoće, jer će radnici biti raspoređeni po određenim ulicama, a istovremeno korištenjem nemotornih vozila doprinijeće podizanju ekološke svijesti.

Kako je planirano, čišćenje na trokolicama obavljaće se u užem centru grada, naselju Borik, na lijevoj i desnoj strani naselja Obilićevo, te u ulicama: Skendera Kulenovića, Radoja Domanovića, Solunskoj i drugim ulicama naselja Kočićev vijenac, zatim na dijelu Ulice kralja Petra I Karađorđevića i Ulici Patre. Čistiće i dio od Bulevara cara Dušana prema Docu na jednoj strani, te do Ulice krajiških brigada na drugoj,a radnici „Čistoće“ će na trokolicama obilaziti i kompletan dio oko istočnog tranzita od naselja  Starčevica prema naselju Budžak i mnoge druge ulice na teritoriji grada.

(E.M)