Vijesti 20.09.2018.

ZABRANA RADA Pogledajte koji ugostiteljski i poslovni objekti privremeno ne rade sutra

ČITANJE: 1 minuta

Povodom dolaska ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji će 21. septembra posjetiti Banju Luku, izdata je naredba o privremenoj zabrani rada ugostiteljskih i poslovnih objekata na području grada Banje Luke. 

Naredba se odnosi na petak 21. septembar 2018. godine, u vremenu od 12.00 do 20.00 časova, a spisak subjekata koji ne mogu raditi u navedenom periodu, možete pogledati OVDJE.

Ova naredba je donesena na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova RS, a njeno sprovođenje će kontrolisati gradsko Odjeljenje komunalne policije uz asistenciju pripadnika MUP-a RS.

Povodom posjete visokog zvaničnika Ruske Federacije, MUP RS je izdao saopštenje u kojem se navodi da će 21. septembra, u vrijeme dolaska i odlaska ruske delegacije,  biti zabranjeno kretanje motornim vozilima, te ograničeno kretanje drugih učesnika u saobraćaju, uključujući bicikliste i pješake, na trasi kretanja delegacije od Međunarodnog aerodroma Banja Luka u Mahovljanima do grada od 14.00 do 16.00 časova, kao i od 18.00 do 19.30 časova. Ova zabrana biće na snazi i u ulicama: Gundulićevoj, Olimpijskih pobjednika i u dijelu Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića za vrijeme aktivnosti Sergeja Lavrova.

Iz MUP-a RS dodaju da će u petak biti zabranjen prevoz eksplozivnih materija, kao i saobraćaj za teretna vozila ukupne nosivosti veće od 7,5 tona na području Banje Luke, Laktaša, Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.