Vijesti 31.10.2020.

ZABRINJAVAJUĆI PODACI UKC RS: Hospitalizovano 276 pacijenata, 19 na respiratoru

ČITANJE: 1 minuta

Prema posljednim izvještajima, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske zbog infekcije virusom korona hospitalizovano je ukupno 276 pacijenata, od kojih je 19 na respiratoru.

U posljednja 24 časa urađeno je 197 PCR testova, a pozitivan nalaz pokazalo je čak 133. Urađeno je i 355 antigenskih testova, od čega je 28 pozitivno.

U Klinici intenzivne medicine smješten je 21 pacijent, dok se na Klinici za infektivne bolesti nalazi 64 pacijenta na odjelu i 12 u izolaciji.

Da su kapaciteti gotovo popunjeni govori i podatak Klinike za pulmologiju, gdje su na COVID odjeljenju smještena čak 103 pacijenta i 52 pacijenta na COVID internom odjeljenju.

U takozvanoj “šok sobi” UKC RS trenutno je smješteno sedam pacijenata, od čega je šest na respiratoru i jedan pacijent na kiseoniku.

Na novom ORL Covid odjeljenju registrovano je još 17 novih pacijenata

Zbog povećanog priliva pacijenata i brzine kojom se popunjavaju kapaciteti, direktor UKC RS Vlado Đajić još jednom je uputio apel svim građanima da se pridržavaju preventivnih epidemioloških mjera i tako spriječe potpuni kolaps zdravstvenog sektora.

(N.S/ Banjaluka.net)

Oznake: korona virus, UKC RS