Vijesti 11.04.2016.

Zagrebački fakultet: Dragan Mektić nije diplomirao kod nas

ČITANJE: 1 minuta
Сарајево - Драган Мектић
Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić diplomirao je 19. decembra 1979. na Višoj upravnoj školi u Zagrebu i stekao zvanje upravni pravnik, a ne na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Studij za unutrašnje poslove, zvanje diplomirani kriminalista kako je navedeno u Mektićevoj biografiji na sajtu Savjeta ministara BiH.

“Dragan Mektić, rođen 24. decembra 1956, diplomirao je 19. decembra 1979. na Višoj upravnoj školi u Zagrebu i stekao naziv upravni pravnik. Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu ne izvodi niti je izvodio studij za unutrašnje poslove, zvanje diplomirani kriminalist”, rečeno je u Sekretarijatu Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na zvaničnom sajtu Savjeta ministara BiH objavljena je Mektićeva autorizovana biografija u kojoj se navodi da je Mektić stekao obrazovanje na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Studij za unutrašnje poslove, zvanje diplomirani kriminalista, te Višoj upravnoj školi u Zagrebu i Srednjoj mašinskoj školi u Banjaluci.

Dragan Mektić u izjavi za ATV kaže da je sve laž i još jedan pokušaj da se na njega izvrši pritisak. Mektić navodi da je priča o njegovoj diplomi pokrenuta kako si se on zaustavio u priči koju je pokrenuo u vezi sa kriminalom i korupcijom.

Mektić naziva sve gnusnom laži, navodi da je stekao zvanje diplomiranog kriminaliste i da će diplomu dostaviti medijima.

(Agencije/ATV)